ΕΟΑ Λευκωσίας: Αρχίζει έλεγχο και λαμβάνει μέτρα για αίθουσα δεξιώσεων μετά την έκθεση της Ελεγκτικής

ΕΟΑ Λευκωσίας: Αρχίζει έλεγχο και λαμβάνει μέτρα για αίθουσα δεξιώσεων μετά την έκθεση της Ελεγκτικής

Μελέτη και έλεγχο όλων των φακέλων αναφορικά με την Ειδική Έκθεση ΥΠΕΣ/02/2025 της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για αίθουσα δεξιώσεων στη Λευκωσία ξεκινά ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λευκωσίας, με πρόθεση να επισκεφτεί άμεσα τον χώρο και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΑ Λευκωσίας «δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα στο στάδιο αδειοδότησης της ανάπτυξης, εφόσον όλες οι άδειες εκδόθηκαν πριν την 1 Ιουλίου 2024, από τις πρώην Πολεοδομικές και Οικοδομικές Αρχές».

Σημειώνεται ότι οι φάκελοι της συγκεκριμένης ανάπτυξης μεταφέρθηκαν στον ΕΟΑ Λευκωσίας με την έναρξη της λειτουργίας του χωρίς όμως συνοδευτικό μητρώο ή/και κατηγοριοποίηση/ταξινόμηση των εκκρεμοτήτων τους (π.χ. αδειοδότηση, δικαστικές υποθέσεις, εκκρεμότητες επιβολής κτλ.) ή/και ιεράρχηση με βάση τη προτεραιότητα και ευαισθησία των υποθέσεων.

Προστίθεται ότι ως εκ τούτου, δεν υπήρξε ενημέρωση για εκκρεμούσα διαδικασία επιβολής για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

«Ο ΕΟΑ Λευκωσίας ξεκινά μελέτη και έλεγχο όλων των φακέλων και προτίθεται να επισκεφτεί το χώρο άμεσα και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα με βάση τις πρόνοιες της Νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.