Ο Τραμπ βλάπτει σοβαρά τον κολλητό του Ίλον Μασκ

Ο Τραμπ βλάπτει σοβαρά τον κολλητό του Ίλον Μασκ

Οι δασμοί που έφερε ο Αμερικανός πρόεδρος έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα σχέδια της Tesla.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Tesla για την κυκλοφορία του ρομποτικού ταξί Cybercab και του φορτηγού Semi μεγάλων αποστάσεων έχουν συναντήσει ένα σημαντικό εμπόδιο, για το οποίο ευθύνεται η επιθετική δασμολογική πολιτική του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Tesla είχε προετοιμαστεί για την εισαγωγή βασικών εξαρτημάτων από την Κίνα για να ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή και των δύο οχημάτων, με την κατασκευή σε πλήρη κλίμακα να αναμένεται μέχρι το 2026.

Αρχικά προετοιμασμένη να απορροφήσει έναν εισαγωγικό δασμό 34%, η Tesla αιφνιδιάστηκε όταν ο δασμολογικός συντελεστής εκτοξεύτηκε στο εντυπωσιακό 145%, σταματώντας ουσιαστικά τις αποστολές.

Οι νέοι δασμοί αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου, και παρόλο που η Tesla είχε ήδη αρχίσει να μετατοπίζει την αλυσίδα εφοδιασμού της προς εγχώριες πηγές εν αναμονή τέτοιων κινήσεων, η αλλαγή μπορεί να μην είναι αρκετά γρήγορη για να αποτρέψει σημαντικές καθυστερήσεις.

Το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα του Cybercab και του Semi φαίνεται πλέον αβέβαιο και η σιωπή της Tesla επί του θέματος ενισχύει τις εικασίες.

Το Cybercab, που παρουσιάστηκε πέρυσι, ένα φουτουριστικό, χωρίς τιμόνι όχημα που μοιάζει με Honda CRX με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, αποτελεί ένα τολμηρό βήμα στην αγορά αυτόνομων διαδρομών-μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, το Semi, το οποίο έχει παραχθεί μόνο σε περιορισμένο αριθμό μέχρι στιγμής, ήταν έτοιμο να αποτελέσει την είσοδο της Tesla στον κλάδο των εμπορικών φορτηγών. Η αύξηση των δασμών έθεσε πλέον σε κίνδυνο και τα δύο σχέδια.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επανεξετάσει άλλους δασμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν τα εξαρτήματα από τον Καναδά και το Μεξικό, ενώ πρόσφατα εξαίρεσε τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, όπως τα iPhone.

Το κατά πόσον θα επεκταθεί παρόμοια ελάφρυνση στην Tesla παραμένει ασαφές, αφήνοντας την τύχη των οχημάτων επόμενης γενιάς της σε εκκρεμότητα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τροχαία σύγκρουση στη Λευκωσία: Ο οδηγός μοτοσικλέτας εγκατέλειψε τη σκηνή - Στο νοσοκομείο ο 21χρονος συνεπιβάτης του

Τροχαία σύγκρουση στη Λευκωσία: Ο οδηγός μοτοσικλέτας εγκατέλειψε τη σκηνή - Στο νοσοκομείο ο 21χρονος συνεπιβάτης του

Γύρω στις 6.30 μ.μ. χθες, συνέβη οδική σύγκρουση, μεταξύ μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου, στην οδό Πινδάρου, στη Λευκωσία.