Νέο φάρμακο για θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ

Νέο φάρμακο για θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ

Την κυκλοφορία στην αγορά ενός φαρμάκου για τη θεραπεία της πρώιμης νόσου του Αλτσχάιμερ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθιστώντας το συγκεκριμένο σκεύασμα το πρώτο φάρμακο για τη νόσο που εγκρίνεται στην ΕΕ.

Το φάρμακο Leqembi, που προορίζεται για τη θεραπεία της ήπιας γνωστικής εξασθένησης στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, εγκρίνεται για κυκλοφορία υπό αυστηρούς όρους σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το Leqembi προορίζεται για χρήση σε άτομα που έχουν μόνο ένα ή κανένα αντίγραφο του γονιδίου ApoE4 και έχουν πλάκες αμυλοειδούς βήτα στον εγκέφαλο.

Η άδεια κυκλοφορίας βασίζεται στη θετική επιστημονική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του εν λόγω φαρμάκου υπερτερούν των κινδύνων, σε συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών με τέτοια νόσο και εφόσον εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού των κινδύνων. Ως εκ τούτου, η απόφαση χορήγησης άδειας θέτει επίσης αυστηρούς όρους για τη χρήση του Leqembi, καθώς και σαφείς απαιτήσεις για μείωση των κινδύνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE