Νέο φάρμακο για θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ

Νέο φάρμακο για θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ

Την κυκλοφορία στην αγορά ενός φαρμάκου για τη θεραπεία της πρώιμης νόσου του Αλτσχάιμερ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθιστώντας το συγκεκριμένο σκεύασμα το πρώτο φάρμακο για τη νόσο που εγκρίνεται στην ΕΕ.

Το φάρμακο Leqembi, που προορίζεται για τη θεραπεία της ήπιας γνωστικής εξασθένησης στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, εγκρίνεται για κυκλοφορία υπό αυστηρούς όρους σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το Leqembi προορίζεται για χρήση σε άτομα που έχουν μόνο ένα ή κανένα αντίγραφο του γονιδίου ApoE4 και έχουν πλάκες αμυλοειδούς βήτα στον εγκέφαλο.

Η άδεια κυκλοφορίας βασίζεται στη θετική επιστημονική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του εν λόγω φαρμάκου υπερτερούν των κινδύνων, σε συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών με τέτοια νόσο και εφόσον εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού των κινδύνων. Ως εκ τούτου, η απόφαση χορήγησης άδειας θέτει επίσης αυστηρούς όρους για τη χρήση του Leqembi, καθώς και σαφείς απαιτήσεις για μείωση των κινδύνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE