Ιταλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ένας 48χρονος καθολικός ιερέας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ιταλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ένας 48χρονος καθολικός ιερέας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο καθολικός ιερέας Τσίρο Πανιγκάρα, 48 ετών, τέθηκε σήμερα σε κατ' οίκον περιορισμό με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο συγκεκριμένος ιερέας φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά που συμμετείχαν σε δραστηριότητες της ενορίας του στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπρέσια από το 2013 μέχρι το 2014 και κατά την περσινή χρονιά.

Οι έρευνες άρχισαν πέρυσι, μετά την καταγγελία ενός εφήβου, ο οποίος «ανοίχτηκε» σε μια νεαρή εκπαιδευτικό.

Ο επίσκοπος της περιοχής είχε αποφασίσει την απομάκρυνση του ιερέα από την ενορία του τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την έναρξη των ερευνών. «Για όλους εμάς προέχει πάντα η προστασία των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής Πιεραντόνιο Τρεμολάντα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, «οι πιστοί της περιοχής Σαν Πάολο, όπου ιερουργούσε ο πατέρας Τσίρο Πανιγκάρα, έχουν μείνει άναυδοι και σοκαρισμένοι από την όλη αυτή ιστορία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE