Πανσέληνος Απριλίου: Απόψε θα δούμε το... «ροζ» φεγγάρι - Πώς πήρε το όνομα του

Πανσέληνος Απριλίου: Απόψε θα δούμε το... «ροζ» φεγγάρι - Πώς πήρε το όνομα του

Απόψε θα γίνει ορατή στον ουρανό η Πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι».

Η πανσέληνος Απριλίου 2025 είναι την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, ωστόσο, το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες από το Σαββάτου, 12 Απριλίου.

Γιατί ονομάστηκε «Ροζ Φεγγάρι»

Η Πανσέληνος Απριλίου ονομάστηκε Ροζ Φεγγάρι, γιατί συνέπιπτε με την εποχή που άνθιζε ένα συγκεκριμένο ροζ λουλουδάκι, το Phlox Subulata ή αλλιώς moss pink. Είναι από τα πρώτα άνθη που άνθιζαν την άνοιξη στις ΗΠΑ, και οι αυτόχθονες του έδωσαν τιμητική θέση στο σεληνιακό ημερολόγιό τους.

Άλλες ονομασίες
«Φεγγάρι των Αυγών», επειδή είναι η εποχή που τα πουλιά γεννούν αυγά
«Φεγγάρι του Φύτρου», γιατί η φύση αρχίζει να ξυπνάει και να πρασινίζει.
«Φεγγάρι των Ψαριών», γιατί τα ψάρια (όπως ο σολομός ή το σκουμπρί) αρχίζουν να ανεβαίνουν στα ποτάμια για αναπαραγωγή, σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις των φυλών των Αλγκονκίνων.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE