Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο

Βίντεο από την στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, που σημειώθηκε στις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής , φέρνει στο φως της δημοσιότητα το protothema.gr.

Στο οπτικό υλικό έχει καταγραφεί η μεγάλη λάμψη ακριβώς την στιγμή που ενεργοποιείται ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος άφησε πίσω του μικρές υλικές ζημιές.

Παράλληλα, στο φως έρχεται και φωτογραφικό ντοκουμέντο με το σακίδιο που είχε μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό, λίγες στιγμές πριν από την μεγάλη έκρηξη.

Όπως φαίνεται, ήταν δεμένο πάνω σε κολώνα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, ενώ είχε λουκέτο. Οι δράστες πήγαν στο σημείο με μηχανάκι και το άφησαν εκεί.

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο

Σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Train «επιβεβαιώνει ότι νωρίτερα σήμερα το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία της στη λεωφόρο Συγγρού. Από το περιστατικό προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές, χωρίς κανένα τραυματισμό -ούτε μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας ούτε μεταξύ διερχόμενων πολιτών. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η Hellenic Train συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις αρχές. Παράλληλα, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εργαζόμενων της. Η εταιρεία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων οι οποίες πυροδοτούν ένα κλίμα τοξικότητας το οποίο υπονομεύει κάθε πρόοδο. Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με θάρρος τον διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη».

Καταδίκη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Την επίθεση καταδίκασε και το υπουργείο Υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα στα γραφεία της Hellenic Train είναι μια απολύτως καταδικαστέα πράξη. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, εργαζόμενων και περαστικών, σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας και σε ώρα υψηλής κυκλοφορίας. Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία, καμία πράξη βίας δεν αποδίδει Δικαιοσύνη. Τον λόγο τώρα έχουν οι Αρχές και η Δικαιοσύνη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε: «Η σημερινή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train είναι μια πράξη βίας που δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Την καταδικάζουμε. Ο δρόμος για Δικαιοσύνη και άμεση απόδοση ευθυνών δεν περνά μέσα από την τρομοκρατία ενός εκρηκτικού μηχανισμού που είχε στόχο απλούς πολίτες και εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ


Σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2025 και ώρα 20:53, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα zougla.gr σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού, δίνοντας χρονικό περιθώριο 35-40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 21:30 ώρα, προκαλώντας μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Το χρονικό της έκρηξης

Η βόμβα εξερράγη στις 9.30 το βράδυ έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού. Ο μηχανισμός είναι έως τώρα άγνωστης συνδεσμολογίας και ισχύος, ωστόσο δεν ήταν ισχυρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τόσο ο μηχανισμός και ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες θυμίζουν έντονα τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πέρσι τον Φεβρουάριο στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου: σε σακίδιο, με λουκέτο.

Αρχικά οι αστυνομικοί δημιούργησαν περίμετρο ασφαλείας, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κι άλλος μηχανισμός και να μπορέσουν να πλησιάσουν με ασφάλεια και να περισυλλέξουν όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train στις 20:53. Όπως είπε «η βόμβα θα σκάσει σε χρονικό διάστημα 35-40 λεπτά», ενώ τόνισε «δεν είναι φάρσα».

Τα στελέχη του ΤΕΕΜ που έφτασαν άμεσα στο σημείο εντόπισαν ένα σκούτερ χωρίς πινακίδες. Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο σάκος με τον μηχανισμό που εξερράγη, βρισκόταν πάνω στο σκούτερ, εντούτοις η φωτογραφία που έφερε στο φως το protothema.gr, δείχνει ότι το σακίδιο με τον μηχανισμό είχε λουκέτο και ήταν δεμένο σε κολώνα έξω από τα γραφεία.

Η Συγγρού έκλεισε προσωρινά για την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Αθανασίου Διάκου μέχρι την Καλλιρόης.

«Ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο» - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

«Αποχωρήσαμε, κλείσαμε τα γκάζια και βγήκαμε όλοι έξω. Μας τράβηξαν πίσω για να μην έχουμε επαφή με τζαμαρίες και μετά από ένα πεντάλεπτο έσκασε η βόμβα. Ήταν ένας δυνατός θόρυβος. Οι επισκέπτες δεν ανησύχησαν και συντεταγμένα βγήκαν έξω», είπε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

«Πήραν όλα τα μέτρα. Δεν υπήρξε καμία ανησυχία. Ήταν όλοι ήρεμοι. Απλώς κρυώνουμε λίγο γιατί βγήκαμε ξαφνικά στο κρύο», ανέφερε μία άλλη εργαζόμενη.

hellenictrain-koufalexis-003
hellenictrain-koufalexis-002
hellenictrain-koufalexis-001

 

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο
Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο
Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο
Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο
Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Φωτογραφία ντοκουμέντο με το σακίδιο

 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έβαλε τα αθλητικά του και συμμετείχε στην πορεία Χριστοδούλας – Μαζί του Ιωάννου και Βαφεάδης - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έβαλε τα αθλητικά του και συμμετείχε στην πορεία Χριστοδούλας – Μαζί του Ιωάννου και Βαφεάδης - Δείτε φωτογραφίες

Άφησε σήμερα το κουστούμι το Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και συμμετείχει στην 50η πορεία Χριστοδούλας.

BEST OF TOTHEMAONLINE