Κεντρικές Φυλακές: Πωλούσαν από τσιγάρα μέχρι... κρουασάν στο «ψιλικατζίδικο» - Οι τιμές και πώς γινόταν η πληρωμή

Κεντρικές Φυλακές: Πωλούσαν από τσιγάρα μέχρι... κρουασάν στο «ψιλικατζίδικο» - Οι τιμές και πώς γινόταν η πληρωμή

Σε συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε χθες κατά τις πρωινές ώρες από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, ένα μέλος του Τμήματος Φυλακών, ένας κατάδικος και μία πολίτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha και της δημοσιογράφου Έρικας Καβάζη, το ψιλικατζίδικο, που έστησαν σε κελί στις Κεντρικές Φυλακές κατάδικος, αρχι-δεσμοφυλακας και η η σύζυγος του, πωλούσε τσιγάρα, κρουασάν, καφέδες και τηλεκάρτες.

Όπως αναφέρει με το ρεπορτάζ,και με βάση όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας, τα προϊόντα έφταναν στο κελί του, με τη βοήθεια του αρχιδεσμοφύλακα που ήταν υπεύθυνος της πτέρυγας όπου κρατείται. Η σύζυγος του, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν το πρόσωπο που εισέπραττε τα χρήματα από συγγενείς και φίλους άλλων κρατούμενων.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή των προϊόντων γινόταν μέσω paysafe ή εταιρίας ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με τον ανακριτή, ένα πακέτο τσιγάρα το οποίο πωλείται στην τιμή των 4 ευρώ, οι κρατούμενοι το αγόραζαν για 12 ευρώ ενώ τα κέρδη τα μοίραζαν αρχιδεσμοφυλακας και κατάδικος.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του αρχι-δεσμοφυλακα, εντόπιστηκαν σωρεία εγγράφων. ανάμεσα τους και πρωτότυπα που αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές.

Δείτε το απόσπασμα: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE