Κεντρικές Φυλακές: Πωλούσαν από τσιγάρα μέχρι... κρουασάν στο «ψιλικατζίδικο» - Οι τιμές και πώς γινόταν η πληρωμή
11.04.2025 - 08:56
Σε συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε χθες κατά τις πρωινές ώρες από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, ένα μέλος του Τμήματος Φυλακών, ένας κατάδικος και μία πολίτης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha και της δημοσιογράφου Έρικας Καβάζη, το ψιλικατζίδικο, που έστησαν σε κελί στις Κεντρικές Φυλακές κατάδικος, αρχι-δεσμοφυλακας και η η σύζυγος του, πωλούσε τσιγάρα, κρουασάν, καφέδες και τηλεκάρτες.
Όπως αναφέρει με το ρεπορτάζ,και με βάση όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας, τα προϊόντα έφταναν στο κελί του, με τη βοήθεια του αρχιδεσμοφύλακα που ήταν υπεύθυνος της πτέρυγας όπου κρατείται. Η σύζυγος του, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν το πρόσωπο που εισέπραττε τα χρήματα από συγγενείς και φίλους άλλων κρατούμενων.
Σημειώνεται ότι η πληρωμή των προϊόντων γινόταν μέσω paysafe ή εταιρίας ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με τον ανακριτή, ένα πακέτο τσιγάρα το οποίο πωλείται στην τιμή των 4 ευρώ, οι κρατούμενοι το αγόραζαν για 12 ευρώ ενώ τα κέρδη τα μοίραζαν αρχιδεσμοφυλακας και κατάδικος.
Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του αρχι-δεσμοφυλακα, εντόπιστηκαν σωρεία εγγράφων. ανάμεσα τους και πρωτότυπα που αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελεί σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να ενισχύσει το διεθνές της προφίλ ως αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός. Με έμφαση στην οικονομική διπλωματία, ο Πρόεδρος πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων επαφών σε τρεις πολιτείες, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας.