Διαδήλωση συγγραφέων στα γραφεία της Meta στο Λονδίνο με σύνθημα «κλέφτες βιβλίων» - Δείτε φωτογραφίες

Διαδήλωση συγγραφέων στα γραφεία της Meta στο Λονδίνο με σύνθημα «κλέφτες βιβλίων» - Δείτε φωτογραφίες

ερίπου 100 Βρετανοί συγγραφείς διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την έδρα στο Λονδίνο του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας Meta, τον οποίο κατηγορούν ότι «κλέβει» τα έργα τους για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα του τεχνητής νοημοσύνης.

«Meta, Meta, κλέφτες βιβλίων», φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά του επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Εκφράζουν την ανησυχία τους για τη χρήση που κατηγορείται ότι έκανε η Meta της διαδικτυακής βιβλιοθήκης «LibGen», η οποία στοχεύει στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση και εμπεριέχει περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια βιβλία και επιστημονικά άρθρα.

Σε μια δικαστική διαδικασία σε βάρος της Meta την οποία ξεκίνησαν συγγραφείς στις ΗΠΑ, εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενέκρινε την προσφυγή στο «LibGen», όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Το περιοδικό The Atlantic δημοσίευσε πρόσφατα μία βάση δεδομένων όλων των διαθέσιμων τίτλων στο «LibGen».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.