Μακρόν μετά την απόφαση για Λεπέν: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Μακρόν μετά την απόφαση για Λεπέν: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Δύο ημέρες μετά την καταδίκη και την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι από τη Μαρίν Λεπέν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε, με αφορμή τις αιτιάσεις σε βάρος του δικαστηρίου του Παρισιού που εξέδωσε την απόφαση από Βουλευτές φίλα προσκείμενους στο κόμμα του Εθνικού Συναγερμού, ότι «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» και «οι δικαστές πρέπει να προστατευτούν».

Όπως δήλωσε η Γαλλίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφί Πριμά, η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι όπως όλοι οι Γάλλοι πολίτες έτσι και η Μαρίν Λεπέν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE