Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο στο Παρίσι – Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη

Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο στο Παρίσι – Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη

Ένα φορτηγό αεροδρομίου συγκρούστηκε με αεροσκάφος της EasyJet τύπου A320 νωρίς σήμερα (31/3) το πρωί στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και την ακύρωση της πτήσης με προορισμό τη Ρώμη. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πίστα, με το αεροσκάφος να είναι ακινητοποιημένο την ώρα της σύγκρουσης.

Το Airbus επρόκειτο να πραγματοποιήσει συνολικά έξι πτήσεις εντός της ημέρας, μεταφέροντας Βρετανούς επιβάτες σε διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ωστόσο, η σύγκρουση το έθεσε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

«Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να απογειωθεί το αεροπλάνο μετά τη ζημιά. Θα ακινητοποιηθεί για εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας», ανέφερε πηγή της αεροπορικής εταιρείας στην εφημερίδα Sun. «Τα σχέδια πτήσεων ακυρώθηκαν άμεσα και το κόστος των ζημιών ενδέχεται να ξεπεράσει τις 100.000 λίρες».

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το παρμπρίζ του φορτηγού θρυμματισμένο, καθώς βρίσκεται κολλημένο στην άτρακτο του αεροσκάφους. Οι ζημιές στο αεροπλάνο είναι εμφανείς, ενώ ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες εντός της καμπίνας των 146 θέσεων κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Έρευνα για το περιστατικό

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οδηγός του φορτηγού να πάτησε κατά λάθος το γκάζι αντί για το φρένο, προκαλώντας έτσι τη σύγκρουση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός ΕΕ

LIVE: Η δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία - Στο επίκεντρο Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός ΕΕ

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline