LIKE ONLINE

Η ιστορία της οικογενειακής φωτογραφίας που βρίσκεται στο φεγγάρι

Η ιστορία της οικογενειακής φωτογραφίας που βρίσκεται στο φεγγάρι

Aυτή η εικόνα από την οικογενειακή φωτογραφία στην κορνίζα είναι τραβηγμένη στο έδαφος της Σελήνης και δεν πρόκειται για Photoshop. Πώς βρέθηκε όμως εκεί;

Στις 20 Απριλίου του 1972 ο αστροναύτης του Apollo 6, Charles Duke προσεληνώθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στο φεγγάρι. Ήταν 36 ετών και ταυτόχρονα ο νεότερος άνθρωπος που πάτησε έως τότε το πόδι του στη Σελήνη. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Duke θα μείνει στην Ιστορία. Ενώ βρισκόταν στο έδαφος της Σελήνης ακούμπησε εκεί μια κορνίζα με την οικογένεια του, τον ίδιο, τη γυναίκα του και τους δύο γιος του, την φωτογράφησε και την άφησε μέχρι σήμερα εκεί.

Πίσω από τη φωτογραφία, μάλιστα έγραψε, «αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Charlie Duke από τον πλανήτη Γη, που έφτασε στο φεγγάρι στις 20 Απριλίου του 1972».

sadd01

«Πάντα σχεδίαζα να αφήσω φωτογραφία στο φεγγάρι. Έτσι όταν την έριξα, τη φωτογράφησα για να δείξω στα παιδιά μου ότι όντως έφτασα στη Σελήνη», είπε ο αστροναύτης στο Business Insider. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η φωτογραφία είναι μια άλλη πτυχή της εξερεύνησης του διαστήματος από τους ανθρώπους.

Όσο ο Duke εκπαιδευόταν για να γίνει αστροναύτης στο Apollo, έμενε στη Φλόριντα, ενώ η οικογένεια του στο Χιούστον, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να τον βλέπουν λίγο. Όταν λοιπόν τα παιδιά του τον ρώτησαν αν θα τα πάρει μαζί του στο φεγγάρι εκείνος απάντησε ότι θα πάρει μαζί μια φωτογραφία ώστε να πάνε εκεί όλοι μαζί οικογενειακώς.

sadd03

Έχουν περάσει βέβαια πάνω από 43 χρόνια από τη μέρα που ο αστροναύτης πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, οπότε -όπως λέει- υποψιάζεται ότι η φωτογραφία δεν θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Κάθε μέρα η θερμοκρασία στο φεγγάρι φτάνει τους 200 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα πέφτει στους 0. Νομίζω ότι δεν θα άντεξε και πολύ σε αυτές τις αλλαγές και θα έχει ξεθωριάσει. Από τη στιγμή που τη έριξα και μετά δεν αναζήτησα τι μπορεί να έγινε», δηλώνει ο αστροναύτης.

Δυστυχώς είναι τόσο μικρή που δεν μπορεί κανένας δορυφόρος να την εντοπίσει και να φανεί σε τι κατάσταση είναι σήμερα. Έτσι κι αλλιώς για τον Duke, όπως λέει, έχει σημασία η ίδια η φωτογραφία και όχι το πού βρίσκεται.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top