Το Βερολίνο κάνει λόγο για υβριδικό πόλεμο με όπλο το μεταναστευτικό

Το Βερολίνο κάνει λόγο για υβριδικό πόλεμο με όπλο το μεταναστευτικό

ΜΜΕ στη Γερμανία αναφέρονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας εδώ και πολλές ημέρες.

Το Βερολίνο, σύμφωνα με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναφέρει πως πρόκειται για υβριδικό πόλεμο της Ρωσίας με στόχο να διασπείρει την ανασφάλεια στις πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν εξάλλου ότι η Λευκορωσία στέλνει στην Ευρώπη κύματα μεταναστών από Συρία-Αφγανιστάν-Σομαλία και προσθέτουν ότι ήδη υπάρχουν πολλοί τραυματίες από συγκρούσεις στα δύο σύνορα στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία, μέσω Ρωσίας-Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE