Αυξήθηκαν ραγδαία τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή – Τα στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας

Αυξήθηκαν ραγδαία τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή – Τα στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 51,5% σημείωσαν τον Φεβρουάριο του 2025 τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών ορνιθώνος που τοποθετήθηκαν στην επώαση για αυγοπαραγωγή, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, αγγίζοντας τα 90.360, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, στο 1.351.500 ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2025 τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών ορνιθώνος, που τοποθετούνται στην επώαση για κρεατοπαραγωγή, σημειώνοντας μείωση 13%, σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρήση θηλυκών νεοσσών πουλερικών ορνιθώνος για αυγοπαραγωγή ανήλθε τον Φεβρουάριο του 2025 στα 44.750, σημειώνοντας αύξηση 19,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024.

Εξάλλου, ο αριθμός των αρσενικών και θηλυκών νεοσσών για πάχυνση ανήλθε στα 1.196.860, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη αύξηση 51,5% στα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή ενδεχομένως να οφείλεται και στην έξαρση της γρίπης των πτηνών που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στις ΗΠΑ οι τιμές των αυγών, λόγω θανάτωσης μεγάλου αριθμών πουλερικών, δημιουργώντας κοινωνική αναταραχή. Ελλείψεις αυγών σε μικρότερο, ωστόσο, βαθμό παρατηρούνται και στην Ευρώπη.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η αντικατάσταση των πουλερικών που θανατώθηκαν θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, διατηρώντας έτσι στα υψηλά επίπεδα τις τιμές.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Αύριο η συνάντηση με τον Τατάρ - Θα συζητήθούν τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

ΠτΔ: Αύριο η συνάντηση με τον Τατάρ - Θα συζητήθούν τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Κατά την αυριανή συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα συζητηθούν ΜΟΕ, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.