Ρωσία: Ο Πούτιν παρουσίασε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm» - Διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους

Ρωσία: Ο Πούτιν παρουσίασε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm» - Διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε σήμερα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm», συμμετέχοντας μέσω βιντεοσύνδεσης στην τελετή καθέλκυσης του νέου αποκτήματος του ρωσικού στόλου. Πρόκειται για υποβρύχιο νέας γενιάς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon εμβέλειας περίπου 900 χιλιομέτρων.

Το «Perm» είναι το έκτο υποβρύχιο κλάσης Yasen και ναυπηγήθηκε από τη Sevmash κοντά στο Μούρμανσκ. Σύμφωνα με το Reuters, τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα έγγραφα που σχετίζονται με την καθέλκυση, ανέφεραν οι προδιαγραφές κατασκευής του σκάφους διέφεραν ελαφρώς από τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας κλάσης.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσκεψή του στο Μούρμανσκ, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επιθεώρησε επίσης το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Arkhangelsk» και τις εγκαταστάσεις της Atomflot, η οποία διαχειρίζεται τον ρωσικό στόλο παγοθραυστικών.

Δείτε βίντεο

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE