Ρωσία: Ο Πούτιν παρουσίασε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm» - Διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους

Ρωσία: Ο Πούτιν παρουσίασε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm» - Διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε σήμερα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Perm», συμμετέχοντας μέσω βιντεοσύνδεσης στην τελετή καθέλκυσης του νέου αποκτήματος του ρωσικού στόλου. Πρόκειται για υποβρύχιο νέας γενιάς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon εμβέλειας περίπου 900 χιλιομέτρων.

Το «Perm» είναι το έκτο υποβρύχιο κλάσης Yasen και ναυπηγήθηκε από τη Sevmash κοντά στο Μούρμανσκ. Σύμφωνα με το Reuters, τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα έγγραφα που σχετίζονται με την καθέλκυση, ανέφεραν οι προδιαγραφές κατασκευής του σκάφους διέφεραν ελαφρώς από τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας κλάσης.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσκεψή του στο Μούρμανσκ, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επιθεώρησε επίσης το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Arkhangelsk» και τις εγκαταστάσεις της Atomflot, η οποία διαχειρίζεται τον ρωσικό στόλο παγοθραυστικών.

Δείτε βίντεο

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φτάνει πια με τα κροκοδείλια δάκρυα – Φταίτε όλοι

Φτάνει πια με τα κροκοδείλια δάκρυα – Φταίτε όλοι

Οι στάχτες δεν λένε ψέματα. Η καμένη γη μιλά πιο ειλικρινά απ’ όλους σας. Κι όμως, και πάλι, πάνω από τα αποκαΐδια, παρελαύνουν τα κόμματα, με φωνές πένθους και βλέμματα «αγανάκτησης». Όψιμοι τιμητές, παρόντες στα πάνελ, στα συντονιστικά κέντρα, στις κάμερες – πάντα εκεί όταν υπάρχει μικρόφωνο.

BEST OF TOTHEMAONLINE