Νέα απάτη στην Κύπρο: Χρησιμοποιούν διάσημα πρόσωπα για να σας κάνουν να επενδύσετε - Τι να προσέξετε

Νέα απάτη στην Κύπρο: Χρησιμοποιούν διάσημα πρόσωπα για να σας κάνουν να επενδύσετε - Τι να προσέξετε

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με διαδικτυακή απάτη, μέσω της οποίας οι δράστες αποσκοπούν να κλέψουν χρηματικά ποσά από πολίτες, καλώντας τους να επενδύσουν σε επενδυτικές δραστηριότητες, στις οποίες δήθεν συμμετέχουν και γνωστά επώνυμα πρόσωπα.

Οι δράστες δημιουργούν και δημοσιεύουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς φωτογραφίες ή και βίντεο, στα οποία παρουσιάζονται διάφορα επώνυμα πρόσωπα, τα οποία παροτρύνου το κοινό να συμμετέχει σε διάφορες επενδυτικές δραστηριότητες.

Οι διαφημίσεις αυτές συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Σκοπός των δραστών της απάτης είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες, μέσω των ψευδών επενδυτικών δραστηριοτήτων που διαφημίζονται. 

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό όπως αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή, η οποία διαφημίζεται μέσω των δημοσιεύσεων αυτών.

Συνιστάται σε πολίτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με επενδυτικά σχέδια και δραστηριότητες, όπως το πράττουν μέσω νόμιμων, εγγεγραμμένων και αδειούχων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ή συμβούλων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.