Η τραγωδία στο Σαρμ ελ Σέιχ... εκτρέπει πτήσεις Βρετανών προς τη Λάρνακα

Η τραγωδία στο Σαρμ ελ Σέιχ... εκτρέπει πτήσεις Βρετανών προς τη Λάρνακα

Δεκάδες πτήσεις από το Σιαρμ Ελ Σεϊχ,με Βρετανούς τουρίστες, έχουν πάρει οδηγίες για εκτροπή προς Λάρνακα, μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδεται, χιλιάδες Βρετανοί , που βρέθηκαν στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, αναμένουν να αναχωρήσουν άρον άρον μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με το ρωσικό Airbus.

Mε βάση την πληροφόρηση που υπάρχει, η Βρετανία προγραμματίζει την αναχώρηση συνολικά 29 αεροσκαφών για επαναπατρισμό των τουριστών, ωστόσο η Πολιτική Αεροπορία στο Καϊρο ανακοίνωσε ότι μόνο οκτώ πτήσεις θα αναχωρήσουν σήμερα.

Η εταιρεία Monarch έστειλε πέντε αεροσκάφη από τη Βρετανία ωστόσο μόνο τα δύο αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στη Βρετανία για την ώρα. `Αλλα δύο αεροσκάφη είναι καθηλωμένα στο έδαφος ενώ πέμπτο αεροσκάφος πήρε οδηγίες για εκτροπή προς Λάρνακα. Μεταδίδεται επίσης ότι και δύο αεροσκάφη της Thomson Airways φαίνεται να έχουν λάβει οδηγίες για να πετάξουν προς Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη βρετανική Κυβέρνηση και καταβάλλεται προσπάθεια για να καταρτιστεί πρόγραμμα αναχωρήσεων για το Σαββατοκύριακο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 20,000 Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στο δημοφιλές θέρετρο και αναμένουν να επιστρέψουν. Λόγω των μέτρων ασφαλείας, επιτρέπεται μόνο η μεταφορά αποσκευών χειρός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE