Γκάφα ολκής στην ΕΡΤ: «Ο Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε από τους Οθωμανους» - Βίντεο

Γκάφα ολκής στην ΕΡΤ: «Ο Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε από τους Οθωμανους» - Βίντεο

Γκάφα ολκής καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η ΕΡΤ μετέδωσε λανθασμένες πληροφορίες για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, αναφέροντας ότι εκτελέστηκε από τους Οθωμανούς.

Πρόκειται για μια ανιστόρητη γκάφα, καθώς ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ εκτελέστηκε δια απαγχονισμού από τις βρετανικές αρχές στις 14 Μαρτίου 1957, όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, με τον ίδιο να είναι ο νεαρότερος και τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Βρετανούς.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: Έθνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE