Προσφυγικό και Κυπριακό στη συνάντηση ΥΠΑΜ με αξιωματούχο βρετανικού ΥΠΕΞ

Προσφυγικό και Κυπριακό στη συνάντηση ΥΠΑΜ με αξιωματούχο βρετανικού ΥΠΕΞ

Η ογκούμενη προσφυγική κρίση και το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Ηνωμένου Βασιλείου Lindsay Appleby. Ο Βρετανός διπλωμάτης συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας Damian Roderic Todd και το Βρετανό Ακόλουθο Άμυνας στην Κύπρο Συνταγματάρχη Sebastian Pollington.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΥΠΑΜ, καλωσορίζοντας τον κ. Appleby, σημείωσε ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και εντείνονται τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αστάθειας, των συγκρούσεων, αλλά και της έξαρσης της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Αυτό επιβάλλει, όπως ανέφερε, την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου, με στόχο ιδιαίτερα την αντιμετώπιση των νέων ασύμμετρων απειλών, καθώς και την προαγωγή συνθηκών σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος, όπως σημείωσε ο Υπουργός, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με γειτονικές χώρες, προωθώντας την περιφερειακή συνεργασία και ιδιαίτερα την ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης προς το Βρετανό αξιωματούχο την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν επίσης και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE