Τραμπ: Διαπραγματευόμαστε συμβόλαιο για τη διαίρεση εδαφών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Τραμπ: Διαπραγματευόμαστε συμβόλαιο για τη διαίρεση εδαφών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Την πλήρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «πολύ σύντομα», δήλωσε πως περιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους από το Οβάλ Γραφείο.

«Πρόκειται να έχουμε μια πλήρη κατάπαυση του πυρός πολύ σύντομα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για τη διαίρεση των εδαφών μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα έχουμε ένα συμβόλαιο, και το συμβόλαιο διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Τραμπ. «Η συμφωνία για τη διαίρεση των εδαφών, και ούτω καθεξής, τελεί υπό διαμόρφωση καθώς μιλάμε».

Επιμονή για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ επεσήμανε ότι επιδιώκει με επιμονή τον τερματισμό του πολέμου, τόσο για να σταματήσει η αιματοχυσία όσο και για να εξοικονομήσουν οι ΗΠΑ τα χρήματα που ξοδεύουν για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Σημείωσε επίσης ότι είχε «εξαιρετική αλληλεπίδραση» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας  πως «τα περιγράμματα μιας συμφωνίας» έχουν ήδη διαφανεί.

Στο μεταξύ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν σκοπεύει να θεσπίσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη συνέχιση της βομβαρδισμού της Ουκρανίας, ο Τραμπ απάντησε: «Πολεμούν ο ένας τον άλλον. Θα έχουμε κατάπαυση του πυρός σε πολλές περιοχές, όλα αυτά είναι πολύ καλά».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται σε μια περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, με τη διεθνή κοινότητα να αναμένει εάν και πώς θα επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE