Στην Εθνική Φρουρά τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης – Πώς σχολιάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στην Εθνική Φρουρά τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης – Πώς σχολιάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Υπάρχει «εξαιρετική συνεργασία» με άλλα τμήματα του κράτους, και με την μονάδα πτητικών μέσων η οποία έχει δημιουργηθεί, δήλωσε την Παρασκευή ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την μεταφορά των πτητικών μεσών υπό την επιχειρησιακή ευθύνη της Εθνικής Φρουράς.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την ανάλυση των στατιστικών του 2024 και τις δράσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αν προβληματίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία το ότι έχουν μεταφερθεί τα πτητικά μέσα υπό την επιχειρησιακή ευθύνη της Εθνικής Φρουράς, όσον αφορά σε σχέση με θέματα συντονισμού, ο κ. Λογγίνος σημείωσε ότι ήταν μια απόφαση η οποία λήφθηκε με βάση κάποια δεδομένα.

«Εμάς δεν μας απασχολεί καθόλου, γιατί πάντοτε υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με άλλα τμήματα του κράτους, ιδιαίτερα με το Τμήμα Δασών, αλλά και με την μονάδα πτητικών μέσων η οποία έχει δημιουργηθεί», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καθημερινή επαφή μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής φρουράς, και με τον Υπαρχηγό και ότι είχαν μια σύσκεψη χθες στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου συζητήθηκε το θέμα.

«Έχουμε ήδη κάνει μια άσκηση επί χάρτου, στην οποία προσπαθούμε να συντονιστούμε για να επιλύσουμε οποιαδήποτε τυχόν προκύψουν και παράλληλα έχουμε την μεγάλη άσκηση στις 15 Μαΐου, όπου εκεί, σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα τα θέσουμε όλα σε λειτουργία, αν τυχόν και υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα πριν την αντιπυρική περίοδο, να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε», ανέφερε.

«Δεν μας ανησυχεί καθόλου το ότι έχουν μεταφερθεί τα πτητικά μέσα στη μοίρα πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς», είπε ο κ. Λογγίνος.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Ως συμμαχία κατά της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αναφέρει ότι αυτή η επίσκεψη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE