Αυτά είναι τα τέσσερα οδοφράγματα που θα συζητήσουν για άνοιγμα - Εν αναμονή νέας συνάντησης ΠτΔ-Τατάρ
19.03.2025 - 12:35
Για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, στον απόηχο της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος Ηγέτης, Ερσίν Τατάρ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις εδώ στην Κύπρο.
«Θα συνεχίσουν τις συζητήσεις εδώ στην Κύπρο είτε αυτό αφορά την σύσταση της τεχνικής επιτροπής νεολαίας είτε την αξιοποίηση της ηλικιακής ενέργειας στη νεκρή ζώνη, είτε το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή είτε τα τέσσερα οδοφράγματα», εξήγησε.
Με αφορμή την αποτυχημένη προσπάθεια που υπήρξε για νέα συνάντηση τους προηγουμένους μήνες, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι «ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αλλά και όλων των μερών που συμμετέχουν στην πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Τατάρ δεν απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, άρα η συζήτηση θα συνεχιστεί».
Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.