Τουρκία: Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου - «Δεν θα υποκύψω» απάντα με βίντεο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου - «Δεν θα υποκύψω» απάντα με βίντεο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα το πρωί στην Τουρκία καθώς νωρίς το πρωί ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου μετά από έρευνα για τα πεπραγμένα στον δήμο Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η επιχείρηση με τους 3.000 αστυνομικούς αφορά περισσότερους από 100 άτομα, ανάμεσά τους και συνεργάτες του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί μετά από κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες στον δήμο Κωνσταντινούπολης και σχέσεις με το ΡΚΚ.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο Ιμάμογλου μέσα από το σπίτι του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι ετοιμάζεται για τη σύλληψή του και διαμηνύει ότι δεν θα υποκύψει και θα συνεχίσει τη μάχη κατά του Ερντογάν

 

 

Σε πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά κανάλια φαίνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το σπίτι του Εκρέμ Ιμάμογλου με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αστυνομικά οχήματα στην περιοχή.

 

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε, ήδη, ο εκπρόσωπος τύπου του Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκούν γράφοντας «είμαι υπο κράτηση. Νομίζουν ότι με το να μας φιμώσουν, μπορούν να μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Κάνω έκκληση στους πολίτες μας που έχουν λογαριασμούς σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Από εδώ και πέρα, ο Ιμάμογλου εμπιστεύεται το τουρκικό έθνος. Δεν μπορούν να νικήσουν το έθνος».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.