Video: Καρέ-καρέ η διάσωση προσώπου από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
18.03.2025 - 11:13
Πλάνα από τη χθεσινή (17/3) επιχείρηση διάσωσης του επιζώντα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΣΕΔ.
Παράλληλα με τη συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων της Δημοκρατίας καθώς και ελικοπτέρου των Βρετανικών Βάσεων, συνεχίζονται σήμερα με αμείωτη ένταση οι έρευνες υπό την εποπτεία του Κέντρου Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) προς εντοπισμό αγνοουμένων από το σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, σε διεθνή χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Οικονόμου, Υποδιοικητή του ΚΣΕΔ «οι έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με αμείωτη ένταση σε μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερο και πλοίο και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Εθνικής Φρουράς, πλωτά μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, προσωπικό της Αστυνομίας, ελικοπτέρου των Βρετανικών Βάσεων και παραπλέοντα πλοία».
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης την Τρίτη εισερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στο Palais des Nations, τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, δηλώνοντας ότι είναι «έτοιμος».