Τουλάχιστον 40 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταιγίδες στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών καταιγίδων, που συνοδεύτηκαν από πυρκαγιές, που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις σφοδρές καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν πολλές νότιες και κεντροδυτικές πολιτείες», έγραψε χθες, Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Η Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στο Άρκανσο και η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές στις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τις κοινότητές τους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η πολιτεία Μισούρι, με 12 θανάτους, είναι εκείνη που πλήρωσε το πιο βαρύ τίμημα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που άφησαν πίσω τους ένα σκηνικό καταστροφής, από πλήρως κατεστραμμένα κτήρια μέχρι αναποδογυρισμένα φορτηγά στους δρόμους και ξεριζωμένα δέντρα.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο κυβερνήτης του Μισούρι Μάικ Κίχο αφού επισκέφθηκε τις πιο πληγείσες περιοχές. «Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, ολόκληρες κοινότητες δεν έχουν ηλεκτρικό και ο δρόμος της ανοικοδόμησης δεν θα είναι απλός».

Οι ίδιες σκηνές παρατηρήθηκαν σε πολλές πολιτείες της περιοχής. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κάνσας σε καραμπόλα που προκλήθηκε από αμμοθύελλα, έξι στο Μισισίπι και τέσσερις στην Οκλαχόμα, που επλήγη από πυρκαγιές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA) κατέγραψε σχεδόν 1.800 ανεμοστρόβιλους το 2024 στο σύνολο της επικράτειας, τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό μετά το 2004. Προκάλεσαν τον θάνατο 54 ανθρώπων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d8iji75qn9f5)

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE