H «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Δύο χρόνια μετά ο πρόεδρος ζει ακόμη σε άλλη Κύπρο…» η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και γράφει ότι ο ΠτΔ δεν έλαβε τα μηνύματα των απογοητευμένων πολιτών. Αλλού γράφει ότι η Ευρώπη απαντά στον πόλεμο Τραμπ και σημειώνει ότι από την 1η Απριλίου η ΕΕ θα επαναφέρει μέτρα ως αντίποινα στους δασμούς των ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, κατήγγειλε στην Επιτροπή Παιδείας πως αξιωματούχοι του ΥΠΑΝ κατηγορούν για «πιασμένους» Βουλευτές από ιδιωτικά σχολεία.
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «‘Συνταγογραφεί’ ξήλωμα του Συστήματος Υγείας» αναφέρεται στο κύριο θέμα του στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Λευκωσίας και γράφει για «βόμβα» στα θεμέλια του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι η μαζική φυγή γιατρών και ασθενών από το ΓεΣΥ είναι δύο εκ των βασικών κινδύνων που θα επιφέρει η εφαρμογή της απόφασης. Αλλού αναφέρεται σε πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, για μετακίνηση οχημάτων που εμπλέκονται σε μικροατυχήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην χθεσινοβραδινή διακαναλική ότι η πενταμερής στη Γενεύη δεν θα είναι «ανούσια».
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο θέμα του με τίτλο «Στο 9% ο ΦΠΑ στο ρεύμα» για έκπληξη από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στη διάρκεια της διακαναλικής, με την ανακοίνωση για μείωση κατά 10% στους λογαριασμούς των νοικοκυρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο διάγγελμά του, που προηγήθηκε των ερωτήσεων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στα όσα επιτεύχθηκαν κατά τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης σε 11 τομείς κάνοντας ειδική αναφορά σε 70 περίπου δράσεις. Αλλού ο «Φ» γράφει για παράδοση ξεκάθαρου πορίσματος, με ευθύνες και συμπεράσματα, για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου από τους ανακριτές.
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πρόεδρος: Όλα καλά, όλα ωραία…Καληνύχτα σας!» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν ήταν «ξεκάθαρος» και δεν έπεισε ούτε στην ψεσινή διακαναλική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ είναι δικαιωμένο καθώς η πίεση που άσκησε ανάγκασε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη σε μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό στο 9%. Αλλού γράφει ότι «φωτιές» άναψε στην Επιτροπή Παιδείας ο ισχυρισμός του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρη Ταλιαδώρου, ότι στον 5ο όροφο του Υπ. Παιδείας ειπώθηκε για «πιασμένους» Βουλευτές, με το Υπ. Παιδείας να μιλά «για ανυπόστατες και απαράδεκτες αναφορές».
Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο «Η ερευνητική για τους ελαττωματικούς αερόσακους ‘θα εκπληρώσει τα καθήκοντά της’» γράφει ότι η ερευνητική επιτροπή για τις ανακλήσεις οχημάτων ορκίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό για διασφάλιση της διαφάνειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Βουλευτές αντιδρούν στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των λαμπρατζιών. Αλλού γράφει ότι θα ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες μετά την κατάθεση του πορίσματος για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ