Συνάντηση ΠτΔ - Alpha Bank: «Με την οικονομία δεν παίζουμε»

Συνάντηση ΠτΔ - Alpha Bank: «Με την οικονομία δεν παίζουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Alpha Bank Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η σημερινή «είναι μια πάρα πολύ καλή συγκυρία για την κυπριακή οικονομία», προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί υπεύθυνή οικονομική πολιτική, «γιατί με την οικονομία δεν παίζουμε ειδικότερα στην Κύπρο που, δυστυχώς, στο παρελθόν πληρώσαμε λάθη και παραλείψεις που κάναμε».

Επεσήμανε ότι «η χώρα μας είναι ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, στο 3.4%, ενώ το δημόσιο χρέος έχει μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις», σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι το 60% από το 68% που βρίσκεται σήμερα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κύπρος βρίσκεται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, με 4.9%, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η εξεύρεση εργατικού δυναμικού.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην εκστρατεία της Κυβέρνησης στο εξωτερικό, που αρχίζει από το Λονδίνο, «για να φέρουμε πίσω Κύπριους επιστήμονες», κάτι που είναι, όπως είπε, πολύ σημαντικό για την οικονομία μας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων ποιοτικών επενδύσεων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε την επικείμενη μετάβαση του σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ με αποκλειστικό αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και το άνοιγμα διπλωματικών αποστολών σε χώρες, με τις οποίες ενισχύονται και οι οικονομικές σχέσεις.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι «έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεταναστευτικό, με τις αναχωρήσεις να είναι 4-5 φορές περισσότερες από ό,τι οι αφίξεις».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η παρουσία της Apha Bank στην Κύπρο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνη προς το κυπριακό οικονομικό σύστημα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.