Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην Αθήνα

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην Αθήνα

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Έλληνας Υπουργός  Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα υποδεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Sa'ar, για τη διεξαγωγή της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στις 1:30 μ.μ. και θα εστιασθεί στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, καθώς και στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στις 3:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο.

Στο περιθώριο της Τριμερούς, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Sa'ar, στις 12:45 μ.μ. και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, στις 4:30 μ.μ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE