Υποχρέωση για γεώτρηση αν ανανεώσει η Τotal

Υποχρέωση για γεώτρηση αν ανανεώσει η Τotal

H γαλλική Total η οποία κατέχει την άδεια εξερεύνησης του τεμαχίου 11 δεν υποχρεούται να διενεργήσει άλλη γεώτρηση αυτή τη στιγμή ωσότου ανανεώσει το συμβόλαιό της τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, εντούτοις οι ενδείξεις για ανανέωση του συμβολαίου από την γαλλική εταιρεία είναι θετικές.

Με την ανανέωση το συμβολαίου αδειοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια, ενεργοποιούνται ρήτρες, οι οποίες από τη μια θα προβλέπουν υποχρέωση της εταιρείας για τη διενέργεια γεώτρησης, αλλά και από την άλλη προνοούν την επιστροφή 25% του τεμαχίου 11 πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Γενικότερα, η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο φαίνεται να δημιουργεί νέα γεωλογικά δεδομένα στον τομέα της εξερεύνησης υδρογονανθράκων, αφού η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων έγινε σε αρχέγονο ύφαλο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοιτάσματα της Μεσογείου (Αφροδίτη, Ταιμάρ, Λεβιάθαν) όπου οι ανακαλύψεις έγιναν από γεωτρήσεις σε άμμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE