ΠΑΣΥΚΙ: Χωρίς ιατρούς από Τετάρτη τα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Λεμεσού

ΠΑΣΥΚΙ: Χωρίς ιατρούς από Τετάρτη τα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Λεμεσού

Σε μέτρα προχωρά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, η οποία κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες συνθήκες εργασίας» από οικοδομικές εργασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Από αύριο, Τετάρτη, 12 Μαρτίου, σύμφωνα με τη συντεχνία, ιατροί των εμπλεκομένων ειδικοτήτων, θα σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο επίπεδο των εξωτερικών ιατρείων.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε θίξει το θέμα που δημιουργείται από τις οικοδομικές εργασίες, οι οποίες, όπως ανέφερε, «διεξάγονται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των ιατρών και των ασθενών, προκαλώντας ανησυχία και δυσφορία».

Στην προηγούμενη ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ σημείωνε ότι η φασαρία και η ρύπανση από τις εργασίες επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον του δημόσιου νοσηλευτηρίου και οι ιατροί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συγκέντρωση και στην παροχή της απαιτούμενης φροντίδας στους ασθενείς, οι οποίοι με τη σειρά τους, «υποφέρουν από το θόρυβο και την αναστάτωση».

Παράλληλα, η συντεχνία έκανε λόγο για «ανικανότητα του ΟΚΥπΥ να δράσει προληπτικά και να διαχειριστεί τα ζητήματα που προκύπτουν» και για «έλλειψη προγραμματισμού και αδυναμία να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και η ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών του νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE