Γυναίκες με διευθυντικές θέσεις στην ΕΕ: Τι ισχύει για την Κύπρο – Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Γυναίκες με διευθυντικές θέσεις στην ΕΕ: Τι ισχύει για την Κύπρο – Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι γυναίκες που κατείχαν διευθυντική θέση στην ΕΕ σε διάστημα εννέα χρόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαικής Στατιστικής, το 2023, 3,7 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ κατείχαν διευθυντική θέση, έναντι 3,1 εκατομμυρίων που ήταν το 2014,

Συγκεκριμένα, η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΕ που αποτελεί την κύρια πηγή στατιστικών για την αγορά εργασίας στην ΕΕ έδωσε αυτά τα στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που οι γυναίκες αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των απασχολουμένων στην ΕΕ (46,4%), υποεκπροσωπούνταν μεταξύ των διευθυντικών στελεχών (34,8%) το 2023.

Το 2014, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 45,8% των απασχολουμένων και κατέλαβαν το 31,8% των διευθυντικών θέσεων.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις το 2023 καταγράφηκε στη Σουηδία (43,7%), ακολουθεί η Λετονία με 42,9% και η Πολωνία με 42,3%, ενώ το Λουξεμβούργο (22,2%), η Κροατία (23,8%) και η Τσεχία (27,4%) σημείωσαν τα χαμηλότερα ποσοστά.

Από το 2014, ο συνολικός αριθμός των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην ΕΕ έχει αυξηθεί κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) και 20 χώρες έχουν αυξηθεί.

Οι χώρες που είδαν αύξηση

Η Κύπρος (+10,5 π.μ.), η Μάλτα (+8,3 π.μ.) και η Σουηδία (+6,5 π.μ.) κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, ενώ το μερίδιο των γυναικών διευθυντικών στελεχών μειώθηκε περισσότερο στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία ​​(και οι δύο -2,6 π.μ.) καθώς και τη Λιθουανία (-1,7 π.μ.).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αισιόδοξος ο ΠτΔ: Αναχωρεί για τη συνάντηση με Ερχιουρμάν  – «Είμαστε πανέτοιμοι…»

Αισιόδοξος ο ΠτΔ: Αναχωρεί για τη συνάντηση με Ερχιουρμάν  – «Είμαστε πανέτοιμοι…»

Η σημερινή πρώτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του νέου κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχουρμάν αναμένεται να επηρεάσει άμεσα την πορεία του Κυπριακού, τις επόμενες εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE