ΔΗΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη για τον περιορισμό θητειών - Θα εξαιρείται ο Πρόεδρος

ΔΗΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη για τον περιορισμό θητειών - Θα εξαιρείται ο Πρόεδρος

Αλλάζει το καταστατικό στο ΔΗΚΟ, το οποίο προχωρεί σε εκσυγχρονισμό του κόμματος, ενόψει του πολιτικού-καταστατικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου.  

Την Τρίτη, συνεδρίασε το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος υπό τον Νικόλα Παπαδόπουλο, στο οποίο τέθηκε επί τάπητος το θέμα του περιορισμού των θητειών, ο οποίος θα αφορά τόσο τους βουλευτές, όσο και την ηγεσία, εξαιρώντας τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «T» κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, κυριάρχησε το θέμα του περιορισμού των θητειών σε τρεις, κάτι που έγινε αποδεκτό, από την πλειοψηφία των μελών του σώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία θα πρέπει να περάσει από την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν θα «αγγίζει» νυν βουλευτές οι οποίοι έχουν εξαντλήσει τρεις θητείες, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να υποβάλουν εκ νέου, υποψηφιότητα.

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες για τις παγκύπριες εξετάσεις – Αυξάνεται το όριο ηλικίας σε ειδικές δομές

ΠτΔ: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες για τις παγκύπριες εξετάσεις – Αυξάνεται το όριο ηλικίας σε ειδικές δομές

Στα 22 χρόνια επεκτείνεται η φοίτηση στην ειδική εκπαίδευση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι οι παγκύπριες εξετάσεις θα γίνουν φέτος σε κλιματιζόμενες, όπως και στη μείωση της ανεργίας των νέων.

BEST OF TOTHEMAONLINE