Σολτς μετά τη Σύνοδο του Λονδίνου: Η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρό στρατό για όταν τελειώσει ο πόλεμος

Σολτς μετά τη Σύνοδο του Λονδίνου: Η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρό στρατό για όταν τελειώσει ο πόλεμος

Στόχος των συμμάχων της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο θα διαθέτει έναν ισχυρό στρατό όταν ο πόλεμος τελειώσει ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια, δήλωσε ο απερχόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μετά τη σύνοδο του Λονδίνου στην οποία έλαβε μέρος.

«Η βάση για τα πάντα θα είναι ένας ισχυρός ουκρανικός στρατός» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις συζητήσεις στο Λάνκαστερ Χάουζ ο κ. Σολτς τη χαρακτήρισε «πολύτιμη» προσθέτοντας ότι αποτέλεσαν ευκαιρία για την Ευρώπη να επαναβεβαιώσει τη στήριξή της στην Ουκρανία «το θύμα της ρωσικής επιθετικότητας».

Όπως τόνισε, είναι κρίσιμο η Ουκρανία να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί για τον εαυτό της στο μέλλον.

Ο κ. Σολτς ρωτήθηκε γιατί δεν κάλεσε μαζί του τον διαφαινόμενο νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μέρτς, και απάντησε ότι «είμαστε σε στενή επαφή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.