Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη Μοσκοβισί

Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη Μοσκοβισί

Θετικές προσεγγίσεις από τον επίτροπο Μοσκοβισί, σε μείζονα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, διαπίστωσε η ελληνική κυβέρνηση κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνάντηση Τσίπρα -Μοσκοβισί συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την συμφωνία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για το θέμα των «κόκκινων δανείων» που έθεσε ο πρωθυπουργός, «ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή». 

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, «οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία του για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE