Video: Tο Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα των Τεμπών

Video: Tο Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα των Τεμπών

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «το Δέντρο των Ψυχών -Η Αρχή» εις μνήμην των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Το μνημείο έχει στηθεί στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη. Πρόκειται για ένα σιδερένιο γλυπτό με 57 ρίζες πλεγμένες, 57 κλαδιά με παρακλάδια που καταλήγουν σε 57 πουλιά με χαραγμένα τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ένα μνημείο για τα θύματα στα Τέμπη

Το Μνημείο εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης Μαρία Μανδάκη ενώ η αρχική ιδέα και η υλοποίησή των είναι του Γιώργου και Γιάννη Σαντεξή (Δια Πυρός και Σιδήρου Ι.Κ.Ε).

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία των καλλιτεχνών, συγγενών των θυμάτων, πολιτών και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Παράλληλα με το «Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή» η καλλιτέχνις φιλοτέχνησε στη Θεσσαλονίκη το «Δέντρο της Μνήμης -Το τέλος» τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν αύριο.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE