Video: Tο Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα των Τεμπών

Video: Tο Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα των Τεμπών

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «το Δέντρο των Ψυχών -Η Αρχή» εις μνήμην των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Το μνημείο έχει στηθεί στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη. Πρόκειται για ένα σιδερένιο γλυπτό με 57 ρίζες πλεγμένες, 57 κλαδιά με παρακλάδια που καταλήγουν σε 57 πουλιά με χαραγμένα τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ένα μνημείο για τα θύματα στα Τέμπη

Το Μνημείο εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης Μαρία Μανδάκη ενώ η αρχική ιδέα και η υλοποίησή των είναι του Γιώργου και Γιάννη Σαντεξή (Δια Πυρός και Σιδήρου Ι.Κ.Ε).

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία των καλλιτεχνών, συγγενών των θυμάτων, πολιτών και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Παράλληλα με το «Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή» η καλλιτέχνις φιλοτέχνησε στη Θεσσαλονίκη το «Δέντρο της Μνήμης -Το τέλος» τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν αύριο.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο, την ώρα που το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

BEST OF TOTHEMAONLINE