Το PKK κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία - Τέλος σε ένα πόλεμο 41 ετών

Το PKK κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία - Τέλος σε ένα πόλεμο 41 ετών

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα εκεχειρία με την Τουρκία, τερματίζοντας έναν πόλεμο που διαρκεί εδώ και 41 χρόνια, μετά την έκκληση του ιδρυτή και ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του.

«Προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για να εφαρμοστεί η έκκληση του Άπο για ειρήνη και μια δημοκρατική κοινωνία, κηρύσσουμε εκεχειρία από σήμερα», ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε μήνυμά της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ANF, το οποίο πρόσκειται στο ένοπλο κίνημα.

Το PKK πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Άγκυρα θα αφήσει ελεύθερο τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999 σε κατάσταση σχεδόν πλήρους απομόνωσης, προκειμένου να ηγηθεί της διαδικασίας αφοπλισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE