Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σταυριανού οι ποινικοί ανακριτές - «Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια»

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σταυριανού οι ποινικοί ανακριτές - «Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια»

Οι ισχυρισμοί του ιατροδικαστή Πανίκκου Σταυριανού σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε κατά τη διαδικασία λήψης της κατάθεσής του, οι οποίοι περιήλθαν σε γνώση τους «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», αναφέρουν οι δύο ποινικοί ανακριτές στην υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, Λάμπρος Παππάς και Θανάσης Μ. Αθανασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμούν να προσθέσουν οτιδήποτε περαιτέρω, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα διαφύλαττε το κύρος και τη σοβαρότητα της ποινικής διερεύνησης.

Σε ανακοίνωσή τους οι δύο ποινικοί ανακριτές αναφέρουν ότι «περιήλθαν σε γνώση μας διάφορα δημοσιεύματα με ισχυρισμούς του κ. Σταυρινού και της δικηγόρου του σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχε ο κ. Σταυριανός κατά τη διαδικασία λήψης της κατάθεσης του».

Ο κ. Σταυριανός, προσθέτουν, «παρουσιάστηκε ενώπιον μας συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του».

«Ακούσαμε και καταγράψαμε σε κατάθεση, με ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή τα όσα, στην παρουσία της δικηγόρου του, μας ανέφερε», αναφέρουν οι δύο ανακριτές.

Προσθέτουν ότι «με δική του επιθυμία, παραμείναμε για ολοκλήρωση της κατάθεσής του».

Εάν, συνεχίζουν οι δύο ποινικοί ανακριτές, «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχουν παραβιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα του κ. Σταυριανού, στη παρουσία μάλιστα της δικηγόρου του, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του να υποβάλει παράπονο ή και καταγγελία οπουδήποτε θεωρεί ορθό».

Για σκοπούς τάξης, αναφέρουν, «νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε ότι οι ισχυρισμοί που περιήλθαν σε γνώση μας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

«Δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε περαιτέρω, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα διαφύλαττε το κύρος και τη σοβαρότητα της ποινικής διερεύνησης», δηλώνουν οι δύο ποινικοί ανακριτές καταλήγουν αναφέροντας ότι «επικεντρωνόμαστε και συνεχίζουμε με προσήλωση το έργο μας με σκοπό την ολοκλήρωση του καθήκοντος που μας ανατέθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE