Έντεκα τραγούδια για τα Τέμπη: Στίχοι που ραγίζουν καρδιές, μελωδίες που φωνάζουν δικαίωση - Δείτε video

Έντεκα τραγούδια για τα Τέμπη: Στίχοι που ραγίζουν καρδιές, μελωδίες που φωνάζουν δικαίωση - Δείτε video

Ανατριχιαστικοί στίχοι, μελωδίες που προκαλούν δέος και τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από τον θρήνο, τον πόνο και την οργή για τις 57 αδικοχαμένες ψυχές της τραγωδίας στα Τέμπη.

Καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το τραγικό γεγονός και δημιούργησαν μουσικά έργα που δεν λειτουργούν μόνο ως φόρος τιμής στα θύματα, εκ των οποίων οι περισσότεροι νέα παιδιά, αλλά και ως κραυγή κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας μας, το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Θ’ αργήσω απόψε» – Κοινοί Θνητοί

 

«Κλαίω γιατί δεν έζησα» – Πάνος Κατσιμίχας & Γιάννης Νικολάου

«Στου ουρανού τις ράγες» – Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχαήλ Άνθης, Χριστόφορος Γερμενής, Ευδοκία Ράπτη

«Που είσαι τώρα φως μου» – Φοίβος Δεληβοριάς

«Θα νικήσουμε» – Κοινοί Θνητοί

 

«Zωή χαμένη» – Ιουλία Καραπατάκη

 

«Ίσως τα πιο όμορφα χαθήκανε μ’ εσάς» – B.D.FOXMOOR

 

«Θα στείλω όταν φτάσω» – Μαριάννα Τουµασάτου

«Οξυγόνο» – Ψύλλοι στ΄ Άχυρα & 81ο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

«Ματωµένο δοξάρι» – Ηλίας Παλιουδάκης

«Ελλάδα 2.0» – Léona

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE