Μουντό το σκηνικό του καιρού: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόβλεψη

Μουντό το σκηνικό του καιρού: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόβλεψη

Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο αύριο Παρασκευή, ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει πρόσκαιρα το νησί, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Αρχικά σήμερα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βόρεια παράλια, ωστόσο σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ενώ στις πλείστες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές αυξημένες νεφώσεις, στο δυτικό μισό του νησιού, θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος και αργότερα αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, αναμένεται να επικρατεί παγετός, ενώ παγετός ενδέχεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες πεδινές περιοχές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι πιθανόν να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ενώ την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE