Τράμπ: «Θα επιβάλω δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα»

Τράμπ: «Θα επιβάλω δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα»

Εμπορικό πόλεμο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιβάλει δασμούς 25% στα προϊόντα από την Ευρώπη.

Οι δασμοί, όπως είπε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, «γενικά θα αφορούν τα αυτοκίνητα και άλλα πράγματα». Εξήγησε, μάλιστα, με τον γλαφυρό του τρόπο για ποιο λόγο υπάρχει η ΕΕ: «Φτιάχτηκε για να γ... τις ΗΠΑ (screw the US) και έκαναν καλή δουλειά. Όμως, τώρα είμαι εγώ ο πρόεδρος».

Σε ερώτημα για την πιθανότητα να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι, ο Τραμπ είπε ότι «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Θα προσπαθήσουν, αλλά δεν μπορούν. Η ανταπόδοση δεν θα είναι επιτυχημένη γιατί και εμείς θα αδιαφορήσουμε και δεν θα αγοράζουμε τίποτα. Αν γίνει αυτό, θα κερδίσουμε».

Εξήγησε ακόμη ότι η ΕΕ εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ και για αυτό θα επιβάλλει τους δασμούς. «Θα είναι στο 25%, γενικά μιλώντας, και θα είναι στα αυτοκίνητα και σε άλλα πράγματα», ανέφερε. Είναι διαφορετική περίπτωση από τον Καναδά που «μας εκμεταλλεύτηκε με διαφορετικό τρόπο»

Σχετικά με το ζήτημα της ανταπόδοσης από την Ευρώπη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «εμείς είμαστε ο θησαυρός, είμαστε αυτό που θέλουν όλοι και μπορούν να πάρουν εκδίκηση, αλλά δεν θα είναι επιτυχημένη».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE