Βρετανός «έφαγε» δυο χρόνια με αναστολή για όπλο-ηλεκτροσόκ που αγόρασε στην Λάρνακα!

Βρετανός «έφαγε» δυο χρόνια με αναστολή για όπλο-ηλεκτροσόκ που αγόρασε στην Λάρνακα!

Ασυνήθιστη ιστορία που πρέπει να απασχολήσει και τις κυπριακές Αρχές, λόγω άμεσης εμπλοκής του νησιού μας στην όλη υπόθεση.

Το δικαστήριο του Μπίρμινγκχαμ επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή δυο χρόνων σε 29χρονο Βρετανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που είχε αγοράσει από την Κύπρο ως δώρο για τον πατέρα του.

Ο Λίαμ Κάρι  από το Κάρντιφ παντρεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο, όπου έκανε τον μήνα του μέλιτος. Λίγο πριν από την επιστροφή του στην Αγγλία αγόρασε από τη Λάρνακα για τον πατέρα του ένα όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν, λοιπόν, οι τελωνιακοί στις 7 Μαΐου εντόπισαν αυτό το όπλο μαζί, με σιδερογροθιά και σουγιά πεταλούδα στις αποσκευές του, βρήκε τον μπελά του.

Βέβαια τη γλύτωσε επειδή οι προθέσεις του ήταν αγνές. Τα όσα αγόρασε προορίζονταν για δώρα σε δικούς του ανθρώπους. Η σιδερογροθιά για τον 9χρονο γιό του που ασχολείται με πολεμικές τέχνες και ο σουγιάς για να τον χρησιμοποιεί στο ψάρεμα. 

Ο δικαστής που εκτός από την ποινή φυλάκισης με αναστολή δυο χρόνων, του επέβαλε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 1,600 στερλινών, στην απόφασή του ανέφερε τα ακόλουθα: «Αν πίστευα ότι θα χρησιμοποιούσες αυτά τα όπλα για επιθετικούς λόγους, δεν θα έδειχνα τόση επιείκεια». 

Ο δημόσιος κατήγορος Μπερνάρντ Λίνεμαν, αναφερόμενος στα γεγονότα και στην αγορά του όπλου-ηλεκτροσόκ από τον 29χρονο, είπε:   «Όταν βρήκαν το όπλο στις αποσκευές του, εξήγησε ότι έκανε μια αγορά της τελευταίας στιγμής στη Λάρνακα, ως δώρο για τον πατέρα του».

Ο Κάρι πλήρωσε 15 ευρώ για το όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για τα υπόλοιπα, θεωρώντας πως ήταν κάτι για πλάκα και εντυπωσιασμό, όπως σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Coventry Telegraph.

Φάνης Μακρίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE