Ξεκαθαρίζει το Τμήμα Φυλακών - «Όλοι οι κρατούμενοι τυγχάνουν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας» - Τι γίνεται σε σοβαρά περιστατικά

Ξεκαθαρίζει το Τμήμα Φυλακών - «Όλοι οι κρατούμενοι τυγχάνουν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας» - Τι γίνεται σε σοβαρά περιστατικά

Σε σχέση με τη διαχείριση των αιτημάτων των κρατούμενων και, ειδικότερα, αυτών που αφορούν σε μεταφορά τους σε νοσοκομεία ή σε εξειδικευμένους ιατρούς, η Διεύθυνση του Τμήματος προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Όλοι οι κρατούμενοι τυγχάνουν πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας επί 24ώρου βάσεως, όπως αυτή που παρέχεται στους υπόλοιπους πολίτες. Σε περίπτωση που ο ιατρός του Τμήματος Φυλακών κρίνει αναγκαία την παραπομπή του κρατούμενου σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσηλευτήριο, τότε συστήνει τη μεταφορά του για ιατρικούς λόγους και η Διεύθυνση εγκρίνει και πραγματοποιεί τη μεταφορά, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Ενδεικτικά, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών αναφέρει ότι κατά το έτος 2024 πραγματοποιήθηκαν 1.271 μετακινήσεις κρατουμένων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ενόψει των ανωτέρω, οι αναφορές στο εν λόγω δημοσίευμα απορρίπτονται ως προδήλως αβάσιμες και αστήριχτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE