Σήμερα η συνάντηση Γεραπετρίτη-Γκουτέρες - Ρίχνει «φως» για την Πενταμερή

Σήμερα η συνάντηση Γεραπετρίτη-Γκουτέρες - Ρίχνει «φως» για την Πενταμερή

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντάται αύριο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από τον ΟΗΕ, αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη.

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση για το Ουκρανικό.

Ακολούθως, σε ειδική εκδήλωση στα Ηνωμένα Έθνη, θα κηρύξει επισήμως την έναρξη της θητείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη διετία 2025-26.

Σήμερα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει και στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο με τον Έλληνα ομόλογό του, την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον όπου αναμένεται ότι θα συζητήσουν το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας καθώς και τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.