Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα – Ανοίγει συζήτηση στην Επ. Μεταφορών

Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα – Ανοίγει συζήτηση στην Επ. Μεταφορών

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η κατάσταση στους δρόμους, με τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ποδήλατα να κυκλοφορούν σε κεντρικές αρτηρίες του οδικού δικτύου χωρίς φώτα τροχαίας. Ένα φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο τόσο την ζωή των οδηγών σκούτερ όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Παρά το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή το 2022, το οποίο ρύθμιζε την χρήση ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων, στην πράξη φαίνεται να προκύπτουν κενά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου, ο βουλευτής Σταύρος Παπαδούρης εισηγείται μέσω πρότασης νόμου την εγγραφή των ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων σε ειδικό μητρώο ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης τους.

Βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα δικαιούνται να κυκλοφορούν μόνο στις ειδικές ζώνες αλλά και σε δρόμους με όριο ταχύτητα κάτω από 30 χιλιόμετρα.

Δείτε το απόσπασμα: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Με μειωμένη παρουσία μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE