«Το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου»: Το μόνο ζώο που φοβούνται

«Το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου»: Το μόνο ζώο που φοβούνται

Οι Αυστραλοί έχουν τη φήμη ότι είναι σκληροί και ατρόμητοι - άλλωστε, όταν ζεις σε μια χώρα που έχει κάθε είδους δηλητηριώδες φίδι και αράχνη γνωστή στον άνθρωπο, μάλλον χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να σε τρομάξει.

Μέχρι, δηλαδή, να εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο πουλί.

Ο καζουάριος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά του κόσμου και μοιάζει λες και έχει βγει από την εποχή των δεινοσαύρων. Είναι τόσο ψηλό όσο ένας άνθρωπος, έχει γυαλιστερά μαύρα φτερά και διαπεραστικά μάτια, περπατάει στα δύο πόδια, μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 64 κιλά και έχoυν μεγάλα νύχια σαν μαχαίρια σε κάθε πόδι, όπως αναφέρει το CNN.

«Έχουν κάτι το αρχέγονο», λέει ο Άντριου Μακ, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια μελετώντας τους καζουάριους στη φύση στην Παπούα Νέα Γουινέα. «Μοιάζουν με ζωντανούς δεινόσαυρους».

Οι καζουάριοι είναι ατροπιδοφόρα, δηλαδή δεν πετούν. Έχουν επίσης κερδίσει τον τίτλο του «πιο επικίνδυνου πουλιού στον κόσμο».

Ο πιο διάσημος ατροπιδοφόρος ξάδελφός τους, το έμου, είναι ένα από τα εθνικά σύμβολα της Αυστραλίας. Αλλά οι καζουάριοι, οι οποίοι ως επί το πλείστον μένουν μόνοι τους και ζουν στο βαθύ τροπικό δάσος, όπου είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσουν ανθρώπους, απειλούνται πλέον με εξαφάνιση.

Οι ίδιοι αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος του τροπικού δάσους. Ως το μεγαλύτερο φρουτοφάγο (καρποφάγο) στον κόσμο, οι καζουάριοι τρώνε και χωνεύουν δεκάδες φρούτα κάθε μέρα και στη συνέχεια τα αποβάλλουν, γεγονός που βοηθάει τους σπόρους να εξαπλωθούν και να ξαναφυτρώσουν σε όλο το δάσος.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE