Σήμερα η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού

Σήμερα η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού

Συνεχίζονται οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, με τα παιδιά να έχουν σήμερα την τιμητική τους, στην καθιερωμένη παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση επί του παραλιακού δρόμου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:30 π.μ. στα φώτα τροχαίας του δημόσιου κήπου της Λεμεσού, με κατάληξη τον δεύτερο χώρο στάθμευσης του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου της Επίχωσης. Της παρέλασης θα προπορεύεται ο «Βασιλιάς του Χαρτοπόλεμου», με το άρμα του και τη συνοδεία ξυλοπόδαρων, τις μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και τις μαζορέττες Λεμεσού.

Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις συνεχίζονται, στις 4:30 μ.μ., με τη χορωδία της Μαρίας Διαμαντίδου και τη μαντολινάτα της Γεωργίας Κόμπου, που θα τραγουδούν στην οδό Αγίου Ανδρέου, με κατάληξη την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού.

Στις 6:00 μ.μ., στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, θα τελεστούν τα εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης του Κουβανού καλλιτέχνη, Yohy Suarez, ο οποίος βίωσε από κοντά το Λεμεσιανό Καρναβάλι του 2020 και φέτος επιστρέφει στην πόλη για να εκθέσει τα έργα του, εμπνευσμένα από τις σύγχρονες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, αλλά και την μακραίωνη ιστορία του. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τον ιστορικό του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, Στέλιο Γεωργιάδη, και θα είναι ανοικτή για το κοινό, Δευτέρα με Παρασκευή, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η καθιερωμένη εκδήλωση των Κανταδόρων Γιωργαλλέτου, αφιερωμένη στον ιδρυτή τους, Γιώργο Γιωργαλλέτο θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ., έξω από το «Πέραμα», όπου θα τιμηθούν για την προσφορά τους παλιοί κανταδόροι της ομάδας.

Εξάλλου, στις 8:30 μ.μ, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, θα δοθεί η παράσταση «Samba-Λαϊκό», με τους Κατερίνα Παράσχου, Δημήτρη Μεσημέρι, Φρειδερίκη Τομπάζου και πενταμελές σχήμα. Όπως αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, η συναυλία συνδυάζει την παράδοση των καρναβαλιών με τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE