Ενισχύθηκε η επάρκεια ρεύματος: Ποιες οι προβλέψεις για Παρασκευή και Σάββατο – Θα υπάρξει διακοπή;

Ενισχύθηκε η επάρκεια ρεύματος: Ποιες οι προβλέψεις για Παρασκευή και Σάββατο – Θα υπάρξει διακοπή;

Καλά είναι τα νέα αναφορικά με την επάρκεια του ρεύματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον alpha στην εκπομπή «alpha Καλημέρα» η Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Χαρά Κουσιάππα.

«Παραδόθηκαν από την ΑΗΚ χθες δύο μονάδες, στις οποίες έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα, οπότε είχαμε 100 MW διαθέσιμη παραγωγή επιπλέον αυτό ανέβασε τη δυνατότητα παραγωγής στα 112 μεγαβάτ. Είχαμε και εφεδρείες, περάσαμε καλά χθες το βράδυ, δεν αντιμετωπίστηκε κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν αποκατασταθεί μία μονάδα στη Δεκέλεια και μία στο Βασιλικό», πρόσθεσε.

«Σήμερα δεν υπάρχει θέμα περικοπών. Αναμένεται η ζήτηση να μην ξεπεράσει τα 950MW. Υπάρχει διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής τα 1112. Δεν υπάρχει θέμα μη επάρκειας», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κουσιάππα.

Για την Παρασκευή και το Σάββατο, που αναμένεται η κορύφωση του ψύχους, η κα Κουσιάππα είπε πως «η κατάσταση τυγχάνει συνεχώς εκτίμησης, περιμένουμε να παραδοθούν κι άλλες μονάδες, πιστεύουμε ότι θα είναι εντάξει»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η αποχώρηση του Χρίστου Ορφανίδη από την εκλογική μάχη του 2026 επιβεβαιώνει ρήγματα εντός του ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με τον Ανδρέα Αποστόλου, οι σκληρές αιχμές προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και οι εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας για τον ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE