Οκτάι: Η μόνιμη λύση στην Κύπρο βρίσκεται στην «κυριαρχική ισότητα»

Οκτάι: Η μόνιμη λύση στην Κύπρο βρίσκεται στην «κυριαρχική ισότητα»

Την ανάγκη να αναληφθούν προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί μια «δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Φουάτ Οκτάι μιλώντας στην έναρξη της συνάντησης των Επιτροπών Εξωτερικών των Κοινοβουλίων Τουρκικών Κρατών, την οποία φιλοξενεί η Επιτροπή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι στην συνάντηση αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, την Ουγγαρία, το ψευδοκράτος, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Τουρκικών Κρατών (TÜRKPA), τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT), την Διεθνή Οργάνωση Τουρκικού Πολιτισμού (TÜRKSOY), το Τουρκικό Επενδυτικό Ταμείο και την Ένωση Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (TTSO).

Υπενθυμίζεται ότι «αντιπροσωπεία» της «επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων, εξωτερικών σχέσεων και άμυνας» της «βουλής» με επικεφαλής την «βουλευτή» του ΚΕΕ, Γιασεμί Όζτουρκ βρίσκεται επίσης εκεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη συνάντηση με Τατάρ - «Πηγαίνω με καλή θέληση» - Σε εξέλιξη η συνάντηση

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη συνάντηση με Τατάρ - «Πηγαίνω με καλή θέληση» - Σε εξέλιξη η συνάντηση

Με καλή θέληση και με την ελπίδα να υπάρξει ανταπόκριση στα όσα συμφωνήθηκαν με τον ΓΓ των ΗΕ, στη Γενεύη, μεταβαίνει στη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE