Επάρκεια ρεύματος: Κάλεσμα για να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας – Πότε μπορεί να υπάρξει διακοπή

Επάρκεια ρεύματος: Κάλεσμα για να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας – Πότε μπορεί να υπάρξει διακοπή

Στα όρια της βρίσκεται η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπής ρεύματος.

Μια κατάσταση που δημιουργείται χάρη της αυξημένης ζήτησης, αλλά και έκτακτων βλαβών που παρουσιάστηκαν σε μονάδες παραγωγής, την ώρα που άλλες μονάδες βρίσκονται υπό συντήρηση. Οι ανησυχίες ωστόσο εντείνονται εξαιτίας του ψύχους CORAL που φαίνεται να πλησιάζει την περιοχή, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης.

Χθες βράδυ, όπως ανέφερε στο Thema Online η εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), Χαρά Κουσιάππα, η εικόνα που παρουσιάστηκε βρισκόταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς η ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής, 6:00 – 9:00 το βράδυ, ήταν μειωμένη.

Ο Διαχειριστής του Συστήματος, πρόσθεσε, παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και κατά πόσο υπάρχουν μονάδες που επιδιορθώθηκαν.

Παρόλα αυτά η κ. Κουσιάππα προέτρεψε τους πολίτες να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας μεταξύ των ωρών 6:00 – 9:00 το βράδυ. Εκτιμά μάλιστα πως «με λίγη οικονομία εάν δεν προκύψει κάποια επιπλέον βλάβη θα μπορέσουμε να αποφύγουμε και σήμερα τις περικοπές».

Εάν κατά τις ώρες αιχμής η ζήτηση είναι τόσο αυξημένη που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από την παραγωγή, τότε για να διασφαλιστεί το σύστημα θα πρέπει ο Διαχειριστής να προβεί σε εκ περιτροπής διακοπή ρεύματος. Σε μια τέτοια περίπτωση η διακοπή δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά και θα γίνεται ανά περιοχή, μεταξύ των ωρών 6:00 – 9:00 το βράδυ.

Ροή από τα κατεχόμενα

Όσον αφορά την πιθανότητα ροής από τα κατεχόμενα, η κ. Κουσιάππα ξεκαθάρισε πως τα δύο συστήματα είναι διασυνδεδεμένα, έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει ροή από και προς τα κατεχόμενα.

Ροή από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές χρειάστηκε να έχουμε και χθες κατά τις ώρες αιχμής, ενώ αργότερα η ροή αντιστράφηκε από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα. Πρόκειται για μια σύνηθες τακτική που γίνεται στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.