Video: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τη φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό - Αμέτρητα γιατί για την οικογένεια που χάθηκε τόσο άδικα

Video: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τη φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό - Αμέτρητα γιατί για την οικογένεια που χάθηκε τόσο άδικα

Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από τη φονική πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 5μελή οικογένεια στη Λεμεσό, την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να μάθουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (15/2) εντοπίστηκε εισπνοή Αιθάλης και στα 5 θύματα της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, ο οποίος διενήργησε τις νενομισμένες νεκτροτομές, λήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις και τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν με την ολοκλήρωσή τους.

Τα μέλη της οικογένειας, ο 35χρονος πατέρας, η 33χρονη μητέρα και τα τρία παιδιά τους, 7, 3 και 2 χρόνων, βρήκαν τραγικό θάνατο εγκλωβισμένοι από τις φλόγες οι οποίες έζωσαν όλο το διαμέρισμα.

Τη φωτιά αντιλήφθηκαν συγγενικά πρόσωπα, τα οποία διαμένουν στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ωστόσο παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν καθότι η φωτιά, στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, είχε ήδη φουντώσει.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, να προκλήθηκε από ηλεκτρική θερμάστρα που βρισκόταν τοποθετημένη σε πολύπριζο.

Εντοπίστηκε η εστία της φωτιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή στο κεντρικό δελτίου του Alpha, «εκτιμούσαμε ότι το έργο της διερεύνησης θα ήταν πολύ δύσκολο. Δεν αποκλείουμε ότι υπήρξε ηλεκτρικό πρόβλημα.

Εντοπίστηκε η εστία της πυρκαγιάς, αλλά όπως είπα είναι άγνωστη η αιτία. Δεν αποκλείεται να υπήρξε ηλεκτρικό πρόβλημα όπως είπα. Μπορεί να είναι ευρύτερο ηλεκτρικό πρόβλημα και όχι σε συσκευή. Δεν υπήρχε κάτι άλλο εκεί που να δικαιολογεί την εστία της πυρκαγιάς. Η έρευνα επί της σκηνής θα ολοκληρωθεί».

Δείτε βίντεο από τη σκηνή 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εν αναμονή του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ- Χαμηλές προσδοκίες για τα ΜΟΕ που αποφασίστηκαν στη Γενεύη

Κυπριακό: Εν αναμονή του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ- Χαμηλές προσδοκίες για τα ΜΟΕ που αποφασίστηκαν στη Γενεύη

Την Τετάρτη 2 Απριλίου αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα υπάρξει κάποιο αποτελέσματα από την πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον Ερσίν Τατάρ και εκεί θα διαφανούν οι προθέσεις της τ/κ πλευράς, σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, της Γενεύης.

BEST OF TOTHEMAONLINE