Ομήρου: Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία θα αυξήσει τον αυταρχισμό του Ερντογάν

Ομήρου: Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία θα αυξήσει τον αυταρχισμό του Ερντογάν

Προϊόν του κλίματος φόβου, ανασφάλειας και βαθύτατου διχασμού της κοινωνίας που καλλιέργησε μεθοδευμένα και συστηματικά ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει σε δήλωση του το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ενώ συνέχισε, υποδεικνύοντας πως θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση του αυταρχισμού και της απολυταρχίας και εμπέδωση ενός καθεστώτος κατ’ επίφαση δημοκρατικού που θα ρέπει συνεχώς προς τον ολοκληρωτισμό.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ομήρου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικές ανοχής και θωπείας προς την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά την τουρκική στάση στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι δεν πρέπει να αναμένεται ουσιώδης μεταβολή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής.

«Καθήκον μας είναι η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για παρεμπόδιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, όσο αρνείται να εκπληρώσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις» τονίζει, υποδεικνύοντας ότι αυτός είναι ο βασικός μοχλός πίεσης που διαθέτει η Κύπρος για να τίθεται συνεχώς η Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, για τη συνεχιζόμενη επιδρομική της συμπεριφορά με την κατοχή του 37% των ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE